Overvejelser omkring terapi

Posted by: akupunktur-hovedpine.dk - Posted on:

Det er desværre de færreste mennesker der ikke har en eller anden tabu-tanke omkring det at gå til en terapeut, og det er da også noget der er blevet vurderet til kun at være for svage mennesker af de fleste hårdnakket erhvervshoveder.

Det er i hvertfald med garanti noget der kan ødelægge dit image, hvis du eksempelvis arbejder indenfor militæret eller andre indsatsstyrker – men hvorfor er det sådan og hvilke overvejelser er værd at gøre sig før man tager til en terapeut? 

Alle kan gavne af at se en terapeut, det er bare ikke alle der går og har brug for en i sit daglige liv, da det oftest kun er i forbindelse med problemer at man opsøger dem, og ikke bare for at få en bedre forståelse for hvem man er og hvad der holder en tilbage i livet.

Det kan du bruge en terapeut til 

En terapeut kan hjælpe med alt fra aktuelle problemer i dit liv til selvudvikling og selvrealisering – det hele kommer utroligt meget an på hvad du gerne vil have ud af dine sessioner med terapeuten, ellers kan du altid læs mere og komme tilbage med ny og frisk viden i kan snakke over.

For enormt mange forretningsfolk er deres terapeut vejen til at vide om de har handlet mest humant muligt – det er nemlig sådan med mange forretningsfolk at deres job er at gøre flest muligt mennesker glade, og det kan være svært når man bruger størstedelen af sin tid oppe på 11. sal i en skyskraber. 

Nervøs om at gå til en terapeut?

Fordi du er bange for hvad du måske kunne finde ud af? Fordi du er bange for at dine venner dømmer dig? Fordi du ikke selv mener at selvrealisering er vejen frem? 

Det er desværre kun én ting at sige til sådan nogle tanker – de holder dig tilbage og fra de muligheder du kunne have haft. En terapeut kan hjælpe med at få dig til at se ting fra en anden synsvinkel og mange gang er det sådan set lige det som mange har behov for. 

Vi mennesker bliver nemlig utrolig let fanget i forskellige tankemønstre og vaner, der gør det svært for os at se udover vores eget verdensbillede – men det er faktisk utrolig vigtigt at huske at alle mennesker har forskellige verdensbilleder og opfattelser, og at det måske engang imellem er meget sundt at se verden fra den anden side.