Hvis du bliver ramt af konkurskarantæne

Posted by: akupunktur-hovedpine.dk - Posted on:

Hvad er konkurskarantæne?

Alle firmaer oplever svingninger i, hvor godt det går og der vil altid være både oppe og nedpunkter. Det vigtige er, at holde orden i hvad du laver. Det er helt normalt at have svære situationer, og det kan nogle gange kræve kreative løsninger for at komme ud af den slump som dit firma er havnet i. Ingen ønsker selvfølgelig at gå konkurs, men det kan nogle gange være nødvendigt at erklære sit firma for konkurs i stedet for at gå skumle veje for at prøve at holde det kørende. Det er nemlig det der resulterer i en konkurskarantæne. Det bliver idømt folk i firmaer der er gået konkurs og som har udøvet stærkt uforsvarlig forretningsføring.

Nogle af de mest generelle grunde til at blive idømt det, er grundet inkorrekt bogføring, eller mangel på indbetaling af moms eller A-skat. Det kan være svært at skulle give sine penge videre, hvis man kan se at der ikke er nok til at holde virksomheden kørende. Men en konkurskarantæne må blive undgået af alle grunde. Den varer generelt 3 år og betyder at du ikke må deltage i ledensen af et anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S). Den kan også blive idømt firmaer som har fortsat drift eller håbløshedspunktet hvor det er klart at et firma ikke kan klare sig længere.

Hvad gør du, hvis du bliver ramt af en konkurskarantæne?

– Det vigtigste er, at du overholder den. de varer 3 år, og det kan virke svært ikke at må deltage i ledensen af et firma i den periode, men en overtrædelse af den kan resultere i endnu en karantæne med skarpere regler. Det kan eksempelvis betyde at der er flere firmaet du ikmek må deltage i ledelsen af, eksempelvis ledelsen af enkeltmandsvirksomheder (EVS) eller interessentskaber (I/S). Det kan være fatalt for din karriere og er meget ulovligt, så det er vigtigt at du læser reglerne for konkurskarantænen grundigt og overhodler dem. Det er bedre du spørger en gang for meget, hvis du er i tvivl. 

– Find noget andet at lave imens. Du kan bruge denne tid til at overveje hvorfor du endte i sådan en dårlig situation og hvad du kan gøre for at undgå den i fremtiden. Det kan også være en hjælp eksempelvis at prøve at arbejde i den type firma du før var i ledensen af, for at få bedre forståelse for det. Du kan læse mere her: konkurskarantæne